چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟

چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟
عناوین مقاله

چگونه یک رپرتاژ خوب بنویسیم ؟

پیش از آنکه به مطلب آموزش نوشتن رپورتاژ آگهی بپردازیم قصد داریم ابتدا به تاریخچه این کلمه و تعریف ریپورتاژ آگهی بپردازیم و میزان از اثر رپورتاژ آگهی بر فروش محصولات و خدمات بپردازیم.

 

رپورتاژ آگهی

یکی از روش‎های قدیمی جهت بازاریابی، تبلیغات رپورتاژ آگهی بوده است که قدمت آن به بیش از یک قرن میرسد. معادل رپورتاژ آگهی به زبان انگلیسی به استاند دیکشنری عبارت “Advertorial” میباشد، این کلمه از ترکیب دو اصطلاح Editorial  و Advertisement  به معنا سرمقاله و آگهی‌ تبلیغاتی، شکل گرفته است.

 

رپورتاژ چیست؟

شاید از خود بپرسید، رپورتاژ آگهی یعنی چه و چگونه رپورتاژ اگهی تبلیغاتی بنویسیم؛ در ادامه این مطلب به تمام این موضوعات خواهیم پرداخت.

رپورتاژ آگهی به مطلبی گفته میشود که در مقابل انتشار آن مبلغی دریافت میشود اما نوع مطلب، نگارش، تبلیغ نویسی و طراحی آن به شیوه خبر، داستان یا یک مقاله است. رپورتاژ آگهی به طور کل میتوان به دو دسته تجاری و سیاسی تقسیم کرد. در نظر داشته باشید که رپورتاژ آگهی میتواند در حالت چاپی، صوتی و تصویری ارائه شود.

نمونه رپورتاژ آگهی که ممکن است تا بحال نیز مشاهده کرده باشید:

  • اپلیکیشن من‌بی‌تو چگونه سرمایه‌گذاران را جذب خود کرد؟
  • پزشک باتجربه‌ی شهر یزد درباره‌ی کرونا چه می‌گوید؟
  • چرا خرید دستگاه‌های تصفیه‌ی آب ایرانی مقرون به صرفه است؟
  • الگوریتم های گوگل چه تأثیری روی سئو سایت ما می‌گذارند؟

رپورتاژ چیست؟

انواع رپورتاژ آگهی کدام است؟

در گذشته رپورتاژآگهی بر روی روزنامه یا مجلات در قالب یک مقاله قرار میگرفت. با پیشرفت تکنولوژی ردپای رپورتاژ آگهی در تلویزیون و رادیو نیز دیده میشد، شیوه‌ای که همچنان دارای محبوبیت بسیار بالایی است و رپورتاژ توانسته اثر مناسبی بر روی فروش تجار بگذارد.

 

رپورتاژ آگهی در روزنامه و نشریات

یکی از نمونه‌های قدیمی رپورتاژآگهی است که تا بدین امروز نیز میتوانید موارد مختلفی در مجلات امروزی یافت کنید. بسیاری از شرکتها با پرداخت مبلغی تبلیغات شرکت خود را در قالب یک مقاله در مجلات و روزنامه چاپ میکنند. پس از گذشت چند دهه با پیشرفت تکنولوژی، رپورتاژ سنتی محبوبیت خود را از دست داد و اکثر کسب و کارها به روش رپورتاژآگهی در رسانه‌های دیجیتال پرداختند. به عنوان نمونه ریپورتاژ شما میتوانید در بسیاری از خبرگزاری‌های موجود تبلیغات یک شرکت را در قالب یک خبر یافت کنید.

 

رپورتاژآگهی تصویری

نوع دیگر از رپورتاژ آگهی، نمونه تصویری آن است که در آن از آلمان‌های گرافیکی و متن به همراه تصاویر مختلف استفاده میشود. در این مورد اکثرا تصاویر به همراه برند محصول در بتن موضوع قرار میگیرد که به نوعی میتوان گفت کاربرد رپورتاژ در معرفی محصولات و برندسازی را در این نوع نمونه رپورتاژ میتوان مشاهده کرد. در این نوع رپورتاژ امکان تولید محتوا با خلاقیت و تصاویر بیشتر برای سازندگان وجود دارد که به شکلی برجسته‌تر و با قابلیت جذابیت بیشتر برای بینندگان تولید کنند. به همین علت رپورتاژ آگهی تصویری جذابیت خود را از دست نداده است.

 

رپورتاژ آگهی خبری

یکی از جدیدترین نوع رپورتاژ در این دهه، رپورتاژ خبری است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و گستردگی تنوع سایتهای مختلف، رپورتاژی خبری مبدل به یکی از نوع تبلیغات ماثر برای تجار شده است. در عصر امروز شاهد رشد روز افزون تعداد وبلاگ و سایت های پرمخاطب هستیم، این موضوع نشان دهنده محل مناسبی برای تبلیغات برندهای مختلف است تا بتوانند محصولات خود را به مشتریان معرفی کنند. این نوع رپورتاژ در واقع به سایتهای انتشار دهنده رپورتاژ بدلیل اینکه با مطلب و محتوای سازنده ترکیب میشود، در مرحله اول باعث افزایش اعتبار سایت و در ادامه آن مخاطب خود را به خوبی جلب میکند. درنتیجه جایگاه رپورتاژ آگهی در تبلیغات اینترنتی در زمینه تبلیغات بسیار مهم است.

ساختار رپورتاژ اگهی از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

ساختار رپورتاژ اگهی از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

ساختار رپورتاژ آگهی، بخشی است که میبایست به آن بسیار زیاد توجه کرد در صورتی که ساختار آن رعایت نشده باشد، تاثیر متناسبی دریافت نخواهید کرد. در نتیجه مییبایست تمامی اصول ساختارسازی رپورتاژ آگهی رعایت شود. در ادامه به بخش‌های اصلی ساختار رپورتاژ آگهی میپردازیم.

 

سرتیتر یا عنوان اصلی موضوع

مسلما یکی از بخشهایی که اصلا نباید از دست بدید، تیتر اصلی متن است. تیتر مقاله را میتوان همانند میتوان ویترین یک مغازه در نظر گرفت، ویترین یک مغازه هرچه از جذابیت بیشتری برخوردار باشد شما بیشتر به آن جذب میشوید. در همین راستا در صورت انتخاب یک عنوان مناسب منجر به ترغیب خواننده جهت مطالعه متن خواهد شد.

 

چکیده متن یا لید مقاله

در ادامه شما میتوانید با یک خلاصه نویسی بسیار کوتاه از متن، منجر به ایجاد انگیزه در خواننده جهت مطالعه متن شوید. این موضوع را شما اکثرا در جستجوی گوگل مشاهده میکنید؛ زمانیکه شما یک متن را جستجو میکنید خواهید دید که زیر عنوان مطلب خلاصه‌ای از آن درج شده است که شما با توجه به آن مسلما تصمیم میگیرید که مطلب دارای محتوای مورد نظر شما است یا خیر، از همین رو بخش مهم دیگر از ساختار متن رپورتاژ آگهی را چکیده مطلب تشکیل می‌دهد.

 

متن رپورتاژ آگهی

در این قسمت شما میبایست کاملا از هنر محتوانویسی خود جهت نوشتار متن اصلی استفاده کنید. این بخش باید تمام موضوعاتی که در چکیده اشاره کرده‌اید را در بر بگیرد، درصورتی که مطلب شامل موارد چکیده نباشد، خواننده از ادامه خواندن مطلب اجتناب میکند.

 

میان تیتر یا هدر مقاله

در مقالات مختلف شما حتما به این موضوع برخورده‌اید که مقاله علاوه بر عنوان سرمقاله، شامل عناوین و تیترهایی زیرمجموعه آن می‌شود. هدف از اینکار در مرحله اول جلوگیری از خستگی چشم خواننده است و در مرحله بعدی ایجاد چنین جداکننده‌هایی باعث افزایش توانایی درک در خواننده متن میشود.

 

دعوت به انجام عمل یا CTA

دعوت به انجام عمل یا همان Call To Actio به موردی گفته میشود که در آن از مخاطب درخواست انجام کاری صورت میگیرد. همانطور که میدانید هدف از رپورتاژ آگهی معرفی برند، یا یک محصول است و نباید جنبه تبلیغاتی داشته باشد. در نتیجه شما در این قسمت امکان اجرای این بخش طبق معمول را ندارید، اگر شما به طور مستقیم از مخاطب درخواست کار خاصی را داشته باشید مسلما تاثیر مثبتی نخواهد داشت.

آموزش نوشتن رپورتاژ اگهی در سه گام

آموزش نوشتن رپورتاژ اگهی در سه گام

شما میتوانید تنها با رعایت چند موضوع و آموزش نوشتار رپورتاژ، مخاطب خود را به مشتری بالقوه تبدیل کنید.

 

گام اول: شناخت مشتری

قطعا به عنوان یک نویسنده با واژه “پرسونا” آشنا هستید؛ پرسونا در واقع به همان شخصیت مشتری یا مخاطب مورد نظر گفته میشود. پیش از آنکه شروع به نوشتار متن بکنید، ابتدا شما باید از مخاطب خود شناخت کافی کنید. به عنوان مثال: سلیقه و شخصیت مشتری به چه شکل است؟ نیازهای آنها چیست؟ چه رده‌سنی مطلب شما را میخوانند؟ شما با توجه به چنین مواردی میتوانید نوع بیان و کلمات محتوای خود را مشخص کنید.

 

گام دوم: انتخاب صحیح محل انتشار آگهی رپورتاژ

مسلما شما جهت انتشار رپورتاژ آگهی خود سایت یا روزنامه‌ای را انتخاب میکنید که دارای مخاطب بسیار بالا است، اما مساله مهم در رده اول نوع سایت یا روزنامه است که باید مورد اهمیت قرار بگیرد، بدلیل آنکه در صورتی که محتوای رپورتاژ به سلیقه مخاطبین نزدیک نباشد، شما هیچوقت بازخورد لازم را دریافت نخواهید کرد.

 

گام سوم: عنوان جذاب

پیش از این در مورد اهمیت تیتر مطلب توضیحات لازم را داده‌ایم، در این قسمت به شما چند نکته جهت نوشتار عنوان رپورتاژ آگهی به شما آموزش میدهیم.

در نوشتار عنوان مطلب پرسونا را در نظر بگیرید و با توجه به آن لحن و نوع دایره واژگان خود را انتخاب کنید. موضوع اصلی میبایست کاملا گویا و واضح باشد همچنین شما میتوانید با نوع موضوع خود حس پرسش یا انگیزه را در مخاطب خود ایجاد کنید.

همچنین در عنوان موضوع از کلماتی همچون بهترین، فوق‌العاده و … پرهیز کنید. زیرا چنین کلماتی ممکن است در ذهن بیننده حس تبلیغ را تشکیل دهد و شما امتیاز مطلب خود را از دست بدهید.

جمع‌بندی

در آخر توجه داشته باشید که یک محتوای رپورتاژ مناسب و هدفمند به رپورتاژی گفته میشود که با وجود نکات هدفمند، متن مسائلی که باعث افزایش آگاهی مخاطبین میشود را از دست ندهد. سوال آخر  این است که رپورتاژ آگهی چه اثری بر سئو دارد؟ بخاطر داشته باشید که گوگل به انتشار مقالات بصورت رپورتاژ تمایلی ندارد و باید نسبت انتشار محتوا با بک لینک و میزان تعادل دقت داشته باشید در غیر اینصورت تمامی این موضوعات امتیاز منفی برای سایت محسوب خواهد شد. در این مطلب سعی شده است که در حین اینکه بتوانیم اطلاعات چگونه رپورتاژ آگهی تبلیغاتی را بنویسیم را به مخاطبین عزیز به همراه آموزش نوشتن رپورتاژ آگهی به شما ارائه دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات